destek@sigortasepeti.com
0 216 574 0 444
 Ticari Siber Güvenlik Sigortası

Ticari Siber Güvenlik Sigortası

Dünya, 2020 yılında daha da büyüyen teknolojik güç ve Endüstri 4.0 getirdiği sanayi devrimi ile teknolojik üretimde farklı bir boyuta doğru ilerlemektedir. Günümüzde hissedilen bu teknolojik devrimin yarattığı her bir risk somut olarak yaşanan birçok tehlikeden daha derin sebeplere ve maddi hasarlara yol açmaktadır.

Teknolojik Ticarette firmaların, kurumların veya şirketlerin teknolojik alt yapısı ile artan kullanıcı bilgileri ve boyutları günbegün artarak büyümektedir.

Ticari siber güvenlik sigortası poliçesi kapsamında bulunan Veri Koruma Hasarı teminatı bilgisayar yazılımları, kullanıcı bilgileri ve veri tabanı korumaları gibi veri varlığını etkileyen herhangi bir siber güvenlik riski nedeniyle zarar görmesi veya yok olması durumunda poliçede geçen limite kadar güvence altına almaktadır.

Ülkemizde yürürlükte olan, kişisel verilerin korunma kanunu çerçevesinde oluşacak bir ihlal durumunda kamu tarafından bu poliçeye sahip sigortalının maruz kalacağı idari para cezaları da poliçede belirtilen limite kadar temin edilebilmektedir.

Üçüncü şahıs verilerin korunması ve saklanması kanunu ihlalinden doğacak olan verilerin çalınması, kaybı, ifşası gibi durumlarda bu haklara sahip üçüncü kişilerden gelecek tazminat taleplerinin yanında sigortalının maruz kalacağı farklı koşullarda bilgi güvenliği ve gizlilik sorumluluğu ve veri ihlali masrafları başlıkları altında poliçelerde geçen limitler doğrultusunda teminat kapsamında bulunmaktadır.

Sigortalının teknolojik bir fidye tehditti ile karşılaştığında, ödeme yapmazsa bilgisayar sistemlerindeki verilerinin yok edileceği veya tahrip edileceği durumlarında talep edilen fidye ödemeleri poliçemizde belirtilen limit çerçevesinde karşılanan bir diğer teminattır.

Ticari Siber Güvenlik sigortası ile bir siber güvenlik sorunu veya riski ile karşılaştığınızda oluşabileceği, veri koruması hasarları, siber fidye hasarları, veri ihlalleri gibi bilgi güvenliği ve gizlilik sorumluluğu ile doğacak masraflarınızla farklı istisnalar ile firmanızın teknolojik boyutunu güvence altına alabilirsiniz.